0 5 min 3 år

Eftersom jag själv inte längre aktivt håller på med racing så har jag fått hitta andra hobbies som involverar racing. Idag är min främsta sysselsättning att skriva om racing, men något jag också tycker är väldigt underhållande är betting på racing. Idag finns det många spelbolag som erbjuder dig chansen att satsa på racing. När det kommer till racing handlar det mest om att göra en satsning på vem som kommer att vinna racet. Det kommer då att finnas en lista med namn på olika förare, och bredvid denna lista kommer oddset finnas för varje förare. 

Att börja med betting kan dock kännas svårt. Det är därför det också finns människor som bara föredrar att spela online med Ruby Fortune Casino. Därför ville jag skriva denna guide där jag delar med mig av några tips för dig som vill komma igång med betting. Kom ihåg att alltid spela ansvarsfullt och aldrig satsa för mer pengar än du har råd att förlora. Du måste också vara minst 18 år gammal för att skapa ett konto för betting. 

Hitta rätt spelbolag

Det första du måste göra är att hitta rätt spelbolag för att börja med betting. Idag finns det många spelbolag på marknaden att välja mellan. Det är dock inte alltid så enkelt att hitta rätt. Några saker du bör tänka på när du väljer spelbolag är:

  • Erbjuder de betting på racing?
  • Är det ett spelbolag med svensk licens?
  • Är det enkelt att skapa ett konto?
  • Erbjuder spelbolaget bra odds?
  • Erbjuder spelbolaget en bonus för nya spelare?

Alla är ute efter olika saker när det kommer till betting, men när det gäller just betting på racing är det klart viktigt att spelbolaget erbjuder detta. Kolla alltid igenom deras hemsida först för att se om den passar dig. 

Sedan 2019 har Sverige haft sin egen spellicens för spelbolag på den svenska marknaden. Att du väljer ett spelbolag med en svensk licens är viktigt. Det är säkrare, plus att dina eventuella vinster kommer att vara helt skattebefriade. 

Acceptera bonus som nybörjare 

En bonus är något som är väldigt lockande för nya spelare, och det finns både för- och nackdelar med en bonus. En bonus ger dig lite extra pengar att spela för. Men ofta kommer en bonus med något form av omsättningskrav. Det viktiga är att du läser igenom villkoren ordentligt innan du accepterar din bonus. Idag finns det också en del spelbolag som inte har något omsättningskrav. Välj en specifik sportbonus om det finns tillgängligt. 

Förstå Odds

När det kommer till betting är det också viktigt att du förstår oddsen. Ett odds är för det första sannolikheten att något kommer att hända. Så låt oss säga att du gissar på att Lewis Hamilton kommer att vinna. Han är redan världsmästare och en duktig förare. Då finns det en större sannolikhet att han kommer att vinna än en mindre erfaren förare. Oddsen kommer då att reflektera detta. 

För svenska spelbolag är det vanligast att de visar sina odds som decimalodds, vilket också är känt som europeiska odds. Dessa ser ofta ut på följande sätt: 1.66, 2.00, 3.00 och så vidare. För att förstå hur detta fungerar ska jag ge några exempel.

Så om du satsar 100 kronor på racing, och låt oss säga att oddset för detta race är på 1.66, då betyder det att du får tillbaka 166 kronor om du vinner. Ett enkelt sätt att räkna ut detta är 100 x 1.66 vilket blir 166. Ju högre oddset är desto mer pengar kommer du alltså att vinna. Ett tips är att alltid jämföra olika odds mellan olika spelbolag innan du gör en satsning. Detta för att du på så vis kan vinna mer pengar, vilket också gör det roligare att satsa.