0 5 min 2 år

Rallyintresserade föredrar många gånger att ge sig ut på vägarna på semestern. Att köra genom Europa är inte bara kul, det är lätt att hitta vackra platser. Camping är ett trevligt alternativ till hotell, vare sig du har husbil, husvagn eller vill tälta. I Europa finns riktigt förstklassiga campingar som har alla tänkbar service. 

Här kommer fem olika campingar för olika smaker, men som alla har det där lilla extra.

Frankrike och Camping de la Baie

Camping de la Baie ligger vackert placerat mellan Marseille och Monaco längst Côte d’Azur. Det är en förstklassig camping som sträcker sig över hela fem hektar. Väl inne på området hittar du all service du behöver. Camping de la Baie ligger vid stranden och har även uppvärmd pool. En annan fördel är närheten till marinan i byns centrum. Läget gör också det lätt att utforska kusten. Campingen passar för alla typer av resenärer.

MatteoBroc, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

Upptäck norra Italien och bo på camping Marina di Venezia

Vill du locka familjen på mer exklusiv campingsemester och samtidigt upptäcka norra Italien är campingen Marina di Venezia är pärla.

Det är glamping som är i fokus här. Du har en vattenpark som lockar barnen. Fantastisk natur och vackra stränder. Bokar du istället en bungalow har du dessutom möjlighet att välja till jacuzzi. Det stora området ger dig möjlighet att placera husvagn och husbil under lummiga pinjeträd där du ofta kan få vara helt privat. Det är värdigt alternativ till att bo på femstjärnigt hotell.

Originell camping i spanska bergen – Forest Days

Vill du ha en mer unik campingsemester bjuder Forest Day´s på en riktig upplevelse. Här bor du i Kataloniens del av Pyrenéerna. Du bor i Forest Day´s tält som är något över det vanliga. Ekovänligt med massor av spännande aktiviteter och du kan njuta av storslagna vyer. Inne i tältet hittar du en riktig dubbelsäng med lyxiga lakan. Vintertid när det ligger snö värms tälten upp. En unik upplevelse för den som gillar att vara nära naturen. Dessutom kan du kombinera med ett besök i Barcelona.

Surfa i Portugal och bo på campingen Dreamsea Portugal

Gillar du äventyr och att surfa så är atlantkusten tillgänglig och utmanande. Dreamsea Portugal ligger vid den charmiga fiskebyn Praia da Tocha som andas portugisisk charm. Här har du all möjlighet att surfa om dagarna och umgås med likasinnade på kvällen. Havets doft omsluter hela campingen och du kan njuta av grillad fisk efter en lång dag på stranden. Den familjära stämningen genomsyrar alla du möter. Du kan också få surflektioner på olika nivåer. Reser ni ett gäng kan med andra ord alla lära sig något nytt. Kom hem med ny solbränna, nya vänner och minnen för livet.

Kroatien med bil – Autocamp Pineta

Kroatien är ett land som är som gjort för att upptäckas med bil. En campingplats som har det där lilla extra är Autocamp Pineta. Du har nära till den trevliga staden Zadar som verkligen är väl värd flera besök. Campingplatsen är ett mycket prisvärt alternativ, med en något enklare standard. Perfekt för alla typer av resenärer som uppskattar friluftsliv och avslappnad atmosfär. Du bor precis vid kusten under väldoftande pinjeträd. Somna och vakna till vågornas skvalp och njut av det kroatiska köket. Autocamp Pineta är en plats där du kan ladda batterierna och bara njuta av naturen.