0 4 min 3 år

Sverige är ett vackert land med mycket att erbjuda. Att resa genom Sverige med bil är något som både är roligt, men också väldigt givande. Idag finns det många bra platser som du kan besöka med din bil. Att resa med bilen kommer med många fördelar. Du kan själv välja vart du vill åka och var du vill stanna. Vill du stanna längre är detta heller inget problem då du själv kan bestämma när du ska åka. Du behöver inte heller anpassa dig efter ett visst tåg eller en busstid när du reser med bilen. I Sverige finns det också många vackra platser som du kan besöka med din bil. Här kommer vi att presentera de ställen som du absolut inte får missa när du är på en bilresa genom Sverige. 

Marstrand

För dig som älskar natur är Marstrand ett självklart stopp. Det har också blivit röstad till en av de mest vackra platserna som Sverige har att erbjuda. Du hittar Marstrand inte långt bort från Göteborg, och det är ett populärt turistmål att besöka. För dig som älskar historia har Marstrand mycket att erbjuda. Ta med dig bilen till Marstrand och upplev allt som denna vackra stad har att erbjuda. Vill du testa på att segla är detta också det perfekta stället att göra det på. 

Vimmerby

För dig som har barn är det ett måste att packa in familjen i bilen och besöka Vimmerby. Astrid Lindgren kommer från den här lilla staden och det är här du hittar Astrid Lindgrens värld som är värd att besöka. Förutom det finns det även en vacker natur att se i och runt om Vimmerby. 

Abisko

Abisko ligger i Lappland, vilket gör det till ett perfekt ställe att besöka under alla årstider. Här hittar du fantastisk natur, och under vintern kan du även ha turen att se norrsken. I Abisko finns det också en naturpark som du kan besöka där du kan göra olika vandringar. Det finns även parkering tillgänglig för din bil. 

Visby

Visby är en stad som erbjuder något för alla. Att ta sig till Visby med bilen är också något som är populärt. Det finns färjor som går året runt för att komma ut till Gotland och underbara Visby. Fördelen med att ta med bilen till Visby är att du enkelt kan upptäcka allt som Gotland har att erbjuda. 

Ales Stenar

Om du är intresserad av historia och vill upptäcka Skåne bör du ta dig en biltur ner till Ales Stenar. Denna skeppssättning är trott att ha skapats mellan år 550-800. Här finns det 59 stenblock som är 67 meter långa. Utsikten är också fantastisk, och i närheten finns några restauranger. Parkera kan du enkelt göra på plats medan du besöker Ales stenar.